Olie maakt sappig

Olie maakt sappig

Door vlees op de juiste manier te marineren maakt u het lekker mals. De meeste marinades bevatten ook olie. Tijdens het marineren trekt de olie een beetje in het vlees. Daardoor neemt het vlees de smaken van de marinade op, maar het voorkomt ook dat het vlees tijdens het bakken of grillen teveel vocht verliest. Dat houdt het vlees sappiger en de oorspronkelijke vleessmaak blijft beter behouden. Zeker op de barbecue is dat een groot voordeel!

Fruitige marinade

Fruitige marinade

Sommige fruitsoorten, zoals kiwi, papaya, mango of ananas zijn heel geschikt om te gebruiken in een marinade. Het sap van deze vruchten bevat een stofje, dat dezelfde eigenschap heeft als zuren: het breekt bindweeefsel af. Maak voor een zomers barbecuegerecht eens een fruitige marinade

Rozemarijn voor een aangename geur

Rozemarijn voor een aangename geur

Rozemarijn verspreidt een volle, zoete geur die niet alleen in recepten van pas komt. U kunt het namelijk ook gebruiken tegen onaangename geurtjes. Steek daarvoor een gedroogd takje aan en wuif zodra het vuurtje is gedoofd, de aangenaam geurende rook door de kamer. Hierdoor verdwijnen alle luchtjes.

Extra smaak

Extra smaak

Maak een kwastje van tijm en rozemarijn en kwast hier uw vlees mee in. Dat geeft extra smaak.
In plaats van houten prikkers kunt u ook takjes citroengras (lekker bij kip) of takjes rozemarijn gebruiken als spiesjes.

Sausjes

Sausjes

Bij een echte barbecue horen natuurlijk veel verschillende sausjes. Dat maakt het extra feestelijk. Natuurlijk kunt u die zelf maken, maar wilt u liever van het mooie weer genieten dan in de keuken staan, dan is het goed om te weten dat de Keurslager een flink assortiment kant-en-klaarsauzen heeft, waar altijd iets van uw smaak bij zit.

Bergerslag, keurslager

Ebbinge Wubbenlaan 5
7951AA Staphorst
0522462328
0522464024

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten