Wat is een Keurslager?

Er zijn slagers en er zijn Keurslagers. Deze laatste heet niet zomaar ‘Keur’slager. Vele malen per jaar wordt iedere Keurslager stevig gekeurd door zowel de Vereniging van Keurslagers als een onafhankelijk kwaliteitsinstituut. Het gaat om strenge eisen die vaak veel verder gaan dan de wettelijke regels. Alleen het beste is immers goed genoeg.

Bedrijfskeuring

Bij de onaangekondigde bedrijfskeuring wordt er gekeurd op hygiëne, assortiment, deskundigheid van de medewerkers, de informatievoorziening in de winkel en de hele uitstraling van de Keurslagerij (huisstijl).

Kwaliteitskeuring

Een onafhankelijk gecertificeerd kwaliteitsbureau controleert of er aan de HACCP-normen is voldaan. Een goede hygiëne staat aan de basis van kwaliteitsproducten. Daarom wordt de hygiëne in de winkel, werkplaats en opslagruimten gekeurd. Tevens worden van diverse producten, o.a. kipfilet en gehakt, vleesmonsters genomen. De vleesmonsters worden bacteriologisch onderzocht.

Keurslager: verzekerd van kwaliteit

Indien deze keuringen allemaal een positief resultaat laten zien ontvangt de Keurslager het bedrijfscertificaat en mag de ondernemer zich weer – voor een jaar – Keurslager noemen. Op deze manier ben je bij de Keurslager altijd verzekerd van kwaliteit – op alle gebieden.

Zelfstandige ondernemer

Ook al is de kwaliteit gegarandeerd, dat betekent niet dat alle Keurslagers hetzelfde zijn. De Keurslagers in Nederland zijn zelfstandige ondernemers die lid zijn van de Vereniging van Keurslagers. Dat elke ondernemer uniek is, uit zich bijvoorbeeld in het assortiment dat kan verschillen door regionale invloeden. Denk aan de droge worst met kruidnagel in Groningen en het ‘zoervleisj’ uit Limburg.

Groene status VWA

De Keurslagers werken volgens een hygiënecode. Deze werkwijze is in 2014 weer door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voorzien van de 'groene status'. De groene status geeft aan dat de NVWA vertrouwen heeft in de Keurslagers die werken volgens het kwaliteitssysteem van de Vereniging van Keurslagers.

Jaarlijks worden de Keurslagers door een extern kwaliteitsbureau getest en beoordeeld op de diverse aspecten van hygiëne, versheid, de productiewijzen in het bedrijf en op de bacteriologische gesteldheid van hun producten.

De VVK is blij met de groene status van de VWA en ziet het als een bekroning voor het jarenlang gevoerde hoge kwaliteitsbeleid.

Bergerslag, keurslager

Ebbinge Wubbenlaan 5
7951AA Staphorst
0522462328
0522464024

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten