Ouderwetse lekkere kwaliteit! Onze worstmaker Frits verstaat zijn vak als geen ander. Op de diverse vakwedstrijden in het land zijn de door hem gemaakte producten diverse malen met goud bekroond. Een teken van ambachtelijke vakmanschap.
Een worstmaker met liefde voor z'n vak en dat proeft u terug in de producten die onze worstmakers produceren in onze moderne ambachtelijke worstmakerij. Modern in de zin van de machines, ambachtelijk in de zin van recepturen, oude recepten, producten gemaakt zonder gebruik te maken van toevoegingen, gewoon eerlijke producten, op de ouderwetse manier bereid.
Om de kennis van onze worstmakers nog verder te ontwikkelen, zijn wij dan ook zeer ingenomen met het feit dat wij in 2003 zijn toegelaten tot het Nederlandse Worstmakersgilde. Bij dit gilde zitten de beste worstmakers van Nederland, daar kunnen wij vast nog wel wat van leren. Dus onze worstsoorten en vleeswaren worden steeds lekkerder in onze Keurslagerij, daar profiteert u van!
De recepten die de worstmakers gebruiken voor het vervaardigen van al deze worstsoorten zijn soms al heel oud. Zo is het recept voor de Staphorster bakleverworst, een echt ouderwets streekgerecht, nog afkomstig van de oma van Roelof Mulder. Door op een middag samen met Boppe dit authentieke product te maken en door nauwkeurig op te schrijven wat Boppe gebruikt, is deze receptuur tot stand gekomen.
Zo zijn veel van onze recepturen afkomstig van Duitse worstmakers, de worstmakers van Europa. Recepturen van worstsoorten en vleeswaren zoals ze alleen gemaakt kunnen worden in de ambachtelijke worstmakerij, zonder het gebruik van diverse smaakversterkers en onnatuurlijke aroma's
Bij ons heeft u keuze uit een groot scala aan vleeswaren en worstsoorten. De meeste van deze producten maken wij zelf in de onze worstmakerij. De topproducten uit onze worstmakerij zijn:
Er zijn heel veel mensen, vooral veel kinderen, welke een allergie hebben voor gluten (tarwezetmeel) en glutaminaat (smaakversterkers als E621, E627 en E631). De symptomen variëren van darmklachten/buikkramp tot hevige hoofdpijn. Aangezien er steeds meer mensen zijn die hier last van hebben, zijn wij nu bezig om onze producten zoveel mogelijk natuurlijk te maken, dat wil zeggen vrij van al deze stoffen. Wij hebben al bijna een volwaardig assortiment vleeswaren welke vrij zijn van deze toevoegingen.
Onze gluten- en glutaminaatvrije vleeswaren en worstproducten:
Wekelijks komen hier nieuwe artikelen bij. Ook kunnen wij voor u gourmet/fondue, barbecue en koude en warme buffetten gluten- en glutaminaatvrij leveren. Wilt u meer informatie hierover: bel 0522-462328, mail ons even of kom langs in onze Keurslager. Wij zijn u graag van dienst.