Black Angus Rundvlees

Waar komt het Black Angus vlees vandaan?

Aberdeen Angus is een een rundveeras dat rond het midden van de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. Black Angus is de naam van de zwarte variant van het Angus ras. De meeste Angus runderen zijn Black Angus, al bestaan er ook rode 'Red Angus' runderen. Met name in de Verenigde Staten zijn de Aberdeen Angus runderen populair om te houden voor hun vlees. Maar tegenwoordig winnen ze ook in de rest van de wereld aan populariteit, zoals nu ook in Nederland.

Wat maakt het vlees zo speciaal?

De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Aberdeen / Black Angus ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het Angus vlees. Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit heeft te maken met de marmering van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma's vasthoudt, wat het zo lekker maakt.

PUL Rundvlees

PUL (spreek uit POEL) staat voor de naam van een cooperatie van veehouders in het noordoosten van Uruguay en is de afkorting van Productores Unidos Cooperativa Agraria Limitada. De cooperatie PUL produceert meerdere kwaliteiten rundvlees, van rundvlees dat geschikt is voor industriële verwerking tot gekoeld en gerijpt rundvlees van zeer hoge kwaliteit.

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei

Een koe is een herbivoor en hoort in de wei

Daarom heeft PUL géén stallen, géén mestoverschot, géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu. En resulteert in vlees dat beter van smaak is. Eigenlijk hebben we de afgelopen honderd jaar geen vooruitgang geboekt. Decennia lang, met name in de jaren '60 tot '90 werden we uitgelachen door 'moderne' veehouders in Europa. Gelukkig hebben we vastgehouden aan onze traditionee manier van veeteelt en zijn we best een beetje trots op 'wat we niet hebben'.

Met PUL HQB+ bent u verzekerd van:

Met PUL HQB+ bent u verzekerd van:

  • De meest natuurlijke veeteelt ter wereld.
  • Uitsluitend Hereford ossen die op tweejarige leeftijd worden geslacht.
  • Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht.
  • Up-to-date certificering en controle, onder meer volgens de regels en bepalingen van de Europese Unie en het United States Department of Agriculture.
  • Uiteraard is PUL volledig HACCP gecertificeerd en is elk product 100% traceerbaar.

Bergerslag, keurslager

Ebbinge Wubbenlaan 5
7951AA Staphorst
0522462328
0522464024

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 07:30 - 17:00
zondag Gesloten