Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur.
Nederland is een grote producent van kalfsvlees. En dat heeft te maken met het feit dat we een echt zuivelland zijn. Om melk te blijven geven, moeten koeien regelmatig kalveren. Veel kalveren gaan vervolgens naar een kalvermesterij.
Ons kalfsvlees is afkomstig van dezelfde leverancier als ons rundvlees, nl. de Vleesvee Integratie Twente, dit betekend dat de kalveren afkomstig zijn van onze runderen, die hebben immers gemiddeld 3 keer gekalfd, de kalfjes blijven bij de moeder in de weide, pas als ze te groot worden gaan ze apart in de wei en krijgen ze in de winter hun eigen voer. Ook voor ons kalfsvlees geldt, verkregen met resepct voor het dier en aandacht voor het milieu en duurzaamheid.